در حال بارگذاری ...
تشریح بسته پیشنهادی تالار هنر به مرکز هنرهای نمایشی

اعلام آمادگی برای فعالیت های آنلاین

مدیر تالار هنر عنوان کرد: ما خودمان در تالار هنر پس از بازگشایی سالن ها برنامه هایی داریم که مشکلی برای بچه ها پیش نیاید از فاصله گذاری و عدم تجمع در لابی سالن تا ضدعفونی چند باره در طول روز از این دست برنامه ها است.

تالار هنر شهر تهران واقع در میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده ودر محله قدیمی امجدیه تهران – یکی از با سابقه‌ترین تالارهای نمایشی شهر تهران است.

 تالار هنر در سال ۱۳۴۰ ساخته شد ولی فعالیت این تالار در چند دوره به شکل مقطعی بوده است. پیش از انقلاب و در سال های ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۳ در تالار هنر چند نمایش سنتی، اجرا شد و بیشتر فعالیت تالار به سخنرانی و اجراهای تجربی و دانشجویی اختصاص یافت. قبل از انقلاب اسلامی تالار هنر متعلق به دانشگاه سینما تئاتر بود و بنابراین از این سالن به شکل غیر رسمی استفاده می‌شد.

در سال‌ ۱۳۵۵ برای تغییر و تعمیرات ساختمان مدتی این سالن تعطیل شد. این تعطیلی تا سال ۱۳۶۰ ادامه داشت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۶۳ با نصب صندلی‌های نو و در دوران جنگ تحمیلی دوره جدید اجرای نمایش با اجراهایی از هنرمندان شناخته شده آن دوران چون رضا کرم رضایی آغاز شد. در یک مقطع زمانی یعنی سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵ تالار هنر تحویل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران  شد. در این دوره از تالار هنر برای اجرای نمایش‌های جشنواره استانی و یا تولیدات نمایشی در سطح شهر استفاده می‌شد.

اما تحول اساسی فعالیت اجرایی تئاتر و معرفی تالار هنر به عنوان یک سالن فعال اجرای نمایش با تحویل این مرکز به اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد  آغاز شد.  در سال ۱۳۸۷ با تعمیرات این مرکز  تالار هنر به پایگاه و مرکز تئاتر عروسکی (یونیما) تبدیل و اجرای نمایش‌های عروسکی به شکل مستمر در سالن آغاز شد. بعد از مدتی و از سال ۱۳۸۹ تالار هنر به شکل رسمی به تالار اختصاصی تئاتر کودک و نوجوان اختصاص یافت.

در شرایط حاضر تالار هنر به عنوان اصلی‌ترین سالن اختصاصی تئاتر کودک ونوجوان زیر نظر اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد فعالیت میکند. این تالار به عنوان پایگاه هنرمندان حرفه‌ای تئاتر کودک و نوجوان به شکل مستمر بیش از یک دهه است با اجرای روزانه دو نمایش کودک و نوجوان و یا مشارکت برگزاری جشنواره‌های اصلی تئاتر فعالیت می‌کند.

حال و در شرایط فعلی کرونایی ممکن است پس از بازگشایی سالن های نمایش هم مردم نسبت به فرستادن کودکان خود به تالار هنر و سالن هایی از این دست که برای بچه ها است ، حساسیت بیشتری نشان دهند. حسین موذن مدیر تالار هنر در این باره و درباره برنامه های این سالن صحبت هایی دارد که در ادامه می خوانیم:

*آقای موذن سالن های نمایش و سینما سال گذشته، چهارم اسفند ماه بود که  به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد و این اتفاق برای تالار هنر هم رخ داده، چه تغییری امسال برنامه های تالار هنر با توجه به مشخص شدن جدول کارها داشته اید؟

-ما برای سال 99 از ابتدا تا انتهای سال، برنامه مدونی را مثل هر سال تدوین کرده و در اختیار مرکز هنرهای نمایشی قرار داده بودیم. این حادثه جهانی به نام کرونا تمام برنامه ریزی های حوزه فرهنگ و هنر را در سراسر دنیا خراب کرد و البته فقط هم مخصوص این حوزه نبود به همه چیز مربوط شد. طبیعتا تالار هنر هم از این امر مستثنی نبود ما هم دو اجرا در اسفند ماه شامل نمایش «دنیای شگفت انگیز اکو و تاکو» به نویسندگی شیما شادمانی و کارگردانی امید انصاری و «افسانه پری دریایی» به نویسندگی و کارگردانی رضا بیات داشتیم که اجرای این نمایش‌ها نیز همچون دیگر آثار نمایشی، از روز یکشنبه ۴ اسفند ماه به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شد.طیل کرد. الان نیمی از اجراهای ما در اسفند ماه باقی مانده است که ان شاء الله اگر قرار شد بازگشایی صورت بگیرد ما کارهایمان را با همان دو کار لغو شده، شروع خواهیم کرد.

بنا بر این قطعا این شرایط برنامه های ما را هم در تالار هنر تغییر خواهد داد و اجراهایمان جابه جا خواهد شد امسال همچون سالهای گذشته مناسبت های مذهبی زیادی هم در ماه رمضان و محرم و دیگر ماه ها داریم که اینها هم شرایط متفاوتی دارند و مناسبت های مذهبی هم خود منجر به تعطیلی اجراها می شود و جابه جایی هم در اجراهای موجود رقم خواهد زد. بنابراین الان منتظر هستیم ببینیم شرایط در روزهای آتی چگونه خواهد شد.

*با توجه به حساسیت خانواده ها برای بیماری کرونا و فرستادن بچه هایشان به مراکز فرهنگی ـ هنری چه تمهیدی در این زمینه اندیشیده اید که اعتماد آنها جلب شود؟

-همانطور که اشاره کردید تالار هنر و محیط هایی که با بچه ها سروکار دارد از حساسیت دو چندانی برخوردار است. ما توافقاتی را با مرکز هنرهای نمایشی داشتیم حتی به صورت مکتوب هم مسائلی را اعلام کردیم که اگر قرار باشد ان شاء الله شرایط کشور و جهان به حالت عادی باز گردد و سالن ها بازگشایی شود، این حساسیت ها در تالار هنر دو چندان خواهد بود.

از جمله مسائلی که برای ما مهم بود، این است که تالار هنر برای جلب اعتماد خانواده ها باید به صورت روزانه ضدعفونی شود یعنی یک نوبت ضدعفونی شود و مخاطب نمایشی را می بینید و پس از ترک مخاطب سالن دوباره برای اجرای بعدی سالن باید ضدعفونی شود و نباید از این امر غفلت کنیم.

نکته دوم بحث فاصله گذاری اجتماعی است که در تالار هنر باید حتما رعایت شود یعنی اینکه به صورت یک صندلی در میان مخاطب می بایست در سالن بنشیند البته این ظرفیت حضور تماشاگر را در تئاتر پایین می آورد و خودش نکته ای است که این را هم ما در نامه خود به مرکز هنرهای نمایشی ذکر کردیم.

نکته دیگر هم این است که قبل از شروع نمایش در لابی سالن به هیچ عنوان نباید مخاطب تجمع کنند و باید از طریق کانال هایی که ما داریم و شبکه مخاطبین اطلاع رسانی کنیم که مخاطبان رأس ساعت در سالن حضور پیدا کنند چرا که امکان انتظار در لابی را نداریم و نمایش ها هم رأس ساعت شروع شوند. پس از تمام شدن نمایش هم به سرعت راهنمایان سالن مردم را به بیرون هدایت کنند.

همکاران در ورودی و خروجی سالن ها حضور دارند و می بایست رعایت همه شئون اجتماعی، فرهنگی و ... بشود که اگر احساس کنند کسی مریض است از بزرگسال تا کودک محترمانه از آنها خواسته شود که دیدن نمایش را به زمان دیگری موکول کنند.

بحث دیگر هم بوفه و بخش گریم کار که البته خصوصی است اگر فعلا بازگشایی شود اینها با تأخیر بیشتری بازگشایی خواهد شد.

برنامه دیگری که باز پیشنهاد دادیم این است که بخش مورد علاقه بچه ها که دوست دارند با هنرمندان عکس یادگاری یا فیلم بگیرند فعلا تعطیل باشد و این اتفاق هم نیافتد یعنی مخاطب بلافاصله سالن را تعطیل کند و بین بچه ها و گروه های نمایش هم هیچ ارتباطی برقرار نخواهد شد. این یک بسته پیشنهادی ما بود که ما به مرکز هنرهای نمایشی فرستادیم و در جاهای دیگری هم درباره اش گفتیم و مکتوب هم شده که ما با این شرایط و همراهی مخاطب می توانیم کار را  شروع  کنیم.

ما از طریق شبکه های مجازی و باشگاه مخاطبی هم که داریم می توانیم از مردم مخصوصا بخواهیم که با ما همکاری کنند بهرحال خود مردم هم باید توجه داشته باشند که اگر می بینند فرزندشان کسالتی هم دارد در سالن حضور پیدا نکنند و تئاتر دیدن را به وقت بهتری موکول کنند تا مشکلی نه برای خودشان و نه برای دیگران خدایی نکرده پیش نیاید.

*چه اولویتی برای فعالیت هایتان به صورت آنلاین و فضای مجازی دارید؟ همانطور که می دانید برخی سالنها و پردیس ها در این زمینه این ایام فعال شده اند.

-آقای قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی اخیرا مسئولیتی را به یکی از همکاران آقای محسن امیری سپرد که به بررسی حضور در فضای مجازی بپردازند. این امر پیرو جلسه ای صورت گرفت که با مرکز هنرهای نمایشی داشتیم و آنجا تصمیم گرفته شد که به هرحال حضور در فضای مجازی امکان دارد یا خیر و من هم جزو اولین مدیران سالن هایی بودم که اعلام آمادگی کردم که در این زمینه فعال باشیم.

پیرو همین امر هم با چند تن از همکاران کارگردان تئاتر کودک و نوجوان مذاکره ای داشتم و یکی ـ دو نفر هم تا الان اعلام آمادگی برای فعالیت تئاتر مجازی داشتند منتظر هستیم ببینیم جمع بندی آن جلسه و نظر مدیر کل هنرهای نمایشی به چه شکل خواهد بود که بتوانیم موقت فعالیت در فضای مجازی و تئاتر آنلاین را شروع کنیم.

البته من قبل تر هم زمانی که مدیر کانون تئاتر کودک و نوجوان بودم در کانون پرورش فکری تجربه چنین فعالیتی را داشتم یعنی اینکه توانستیم در شرایط عادی هم ما یک سری کارها را به صورت لوح فشرده در شبکه نمایش خانگی عرضه کردیم همین امروز هم خانم کاظمی یادی از خاله مرجان و خروس کرد که برای کانون بود و آن زمان لوح فشرده آن کار وارد بازار شد و آن کار به صورت آنلاین هم در فضای مجازی موجود است و این تجربه را ما قبل تر بنا بر این در کانون داشتیم و خیلی هم خوب از کار در آمد.

*فکر می کنید با توجه به شروع امسال با تعطیلی مراکز مختلف و سالن های تئاتر امسال شرایط برای تئاتر و تئاتری ها به چه صورتی باشد؟

-ببینید؛ به هر حال سال خوب و بد را ما انسان ها می سازیم و سال ها به صورت ذاتی نه بد و نه خوب هستند من اعتقادم این است که ما هر سالی که در آن تلاش کنیم، سال خوبی است منتها ممکن است شکل این خوب یا بد بودن یا مدیوم ها تغییر کند وگرنه من خودم اعتقاد دارم که در فضای مجازی به راحتی می توانیم کار کنیم که البته قدری همت، حمایت، درایت و شجاعت می خواهد که ما از مسیرهای جدید نهراسیم و به سمت آنها برویم.

*شنیدیم از این فرصت استفاده کرده اید و به بازسازی تالار هنر هم پرداخته اید این امر چه بخش هایی را دربرداشته است؟

-بله ما از این فرصت تعطیلی سالن ها استفاده کردیم و گفتیم الان بهترین فرصت برای بازسازی تالار است که الان مشغول نقاشی تالار هستیم، سرویس ها را تغییر دادیم و ان شاءالله بخش های مختلف نو و جدید شود که با بازگشایی تالار با شرایط بهتر در خدمت رسانی آماده باشیم.

در سال گذشته نیز مرحله اول ضد عفونی کردن تالار هنر ـ ویژه کارکنان این تالار ـ پنجشنبه ۱۵ اسفند ماه انجام شد و مرحله اصلی آن در کل سالن اتفاق افتاد که ویژه خانواده‌ها و مخاطبان است. رعایت تمام اصول بهداشتی در تالار هنر به عنوان سالن تخصصی تئاتر کودک خیلی مهم است و انتظارات مردم از امکانات و رعایت اصول بهداشتی، قطعا بالاتر از این خواهد رفت. ضمن اینکه خود مردم هم بیش از پیش این اصول را رعایت خواهند کرد. بنا بر این ما نیز باید این حساسیت‌ها را بیشتر مورد توجه قرار دهیم.

*ممنون از وقتی که برای ما گذاشتید.

من هم از شما و خبرگزاری محترمتان متشکرم.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران